Om oss

Kennel Odd Polly's


Vi bor i Piteå i Norrbotten i en stor trävilla på Furunäset ett par kilometer från centrala stan. Vi har en stor tomt där våra hundar kan springa och busa.


Att föda upp en valpkull var en dröm för mig i många år men ju mer jag lärde mig desto mer tveksam blev jag då det är ett stort ansvar och kräver mycket tid, engagemang och kunskap. Till slut kände jag mig ändå mogen att ta på mig det ansvaret och vår första valpkull föddes i januari 2013, strax innan hade vi fått vårt kennelnamn Odd Polly's. Men man blir aldrig fullärd och jag fortsätter självklart att lära och ta del av andras erfarenheter och kunskap.

Jag arbetar mest kvällar och min man dagtid så våra hundar behöver sällan vara ensamma någon längre stund vilket känns väldigt bra.


Jag har gått Svenska kennelklubbens uppfödarutbildning 2007-2008 och har diplom i samtliga sex delkurser (anatomi, genetik, juridik, parning/valpning, utfodring och valpens beteende). Dessutom är jag certifierad utställningsansvarig och har varit med och arrangerat ett flertal utställningar inom SSPK (Svenska schnauzer pincher klubben).


Namnet Odd Polly's kommer förstås från vår första franska bulldogg Polly, sedan hon kom in i vårt liv har ingenting varit sig likt. Det går inte en dag utan att vi får skratta i hennes sällskap. Hon är underbar och (som alla frallor) en stor personlighet. Rolig, tokig, härlig, förunderlig - Odd Polly.Vår ambition är att få fram friska frallor med bra andning, bra ryggar, sunda rörelser och rastypisk exteriör.  Vi är medlemmar både i Svenska kennelklubben, SKK, och Fransk bulldoggklubb, FBK. Vi följer givetvis rasklubbens rasspecifika avelsstrategier (RAS) i vårt avelsarbete.