Nyheter

2016-02-14 I dag - på Alla hjärtans dag - har Emma och Lilly gjort sin andra och tredje start i fortsättningsklass i rallylydnad och fått godkänt på båda (98 respektive 94 poäng).

Så nu kan Lilly även titulera sig RLD F.

Trött tjej efter en lååång tävlingsdag.

De här två tjejerna är sååå duktiga!!!

Senaste nytt hos Odd Polly's

2020-02-07 I dag har vi varit till veterinären och gjort dräktighetsundersökning (ultraljud). Tyvärr besannades mina farhågor att Hjördis var tom. Nu ska vi deppa ett tag och sedan fundera över framtiden. Vi gör ett nytt försök vid nästa löp till hösten.

Det känns väldigt tråkigt att det inte blir någon kull i vår, inte minst för alla fina som hört av sig och varit intresserad av en valp. Jag hoppas att ni hittar er guldklimp på annat håll, annars är ni välkomna att höra av er igen till hösten om det blir en kull då istället.
Kram på er!

(Bilden visar Hjördis som valp med mamma Daisy <3 )

2020-01-02 I dag åkte jag och Hjördis till veterinären för att ta progesteronprov och se om tidsplanen håller - och det verkar den göra. Fingers crossed. :)

2019-04-20 Det blev ingen parning för Hjördis i vår. Nu satsar vi på utställningssäsongen 2019 istället och återkommer med valpplaner nästa år.

2019-04-15 I dag har vi varit till veterinären och avmaskat alla tjejerna inför resan till Finland i morgon. Rabiesvaccin har de sedan tidigare.

 
Hjördis passar på att vila sig i form inför mötet med sin kavaljer i morgon. ;)

2019-01-28 Nu ska Hjördis sista dna-test göras. Svar om ett par veckor, alltid lika spännande.

2019-02-20 I dag kom resultatet av Hjördis dna-test för Denegerativ myelopati (DM) som är en nervsjukdom som leder till att musklerna i hundens bakdel gradvis tynar bort.

Resultatet för Hjördis var DM = clear

Visserligen finns det rön som säger att frallor inte bär på den gen som ger upphov till sjukdomen, eller att man i alla fall inte kan påvisa den (ännu) med dna-test. Men det skadar inte att göra testet i alla fall, tänker jag.


2018-12-19 Idag gratulerar vi Daisy

(Cuty Pie's Im Your Angel) på 7-årsdagen! Daisy är mamma till B- och C-kullen. Grattis stumpan!

2019-01-01 Då var både jul och nyår över för denna gång. Vi ser fram emot 2019 med spänning och önskar alla ett gott nytt år!

2018-06-17 I dag blev Odd Polly's Boom Bam Baby finsk utställningschampion då hon blev bästa tik med finskt och nordiskt cert i Uleåborg, Finland. Hon blev även BIR.

Domare Marian Draganescu, Rumänien.

Grattis till Lillys ägare Emma Pohjanen! Bra jobbat!

2018-05-27 Hjördis, Odd Polly's Candy Crush, tog sitt första cert på SNKK i Sjulnäs och blev BIM. Så kul!

Domare Karin Ögren, Sverige.

2018-03-06 I dag har Hjördis (Odd Polly's Candy Crush) genomfört sina första hälsotester med utmärkt resultat. 

PATELLA 0/0

HJÄRTA UA

ÖGON UA

Nu håller vi tummarna för att det går lika bra med övriga tester som hon ska göra innan vi kan fatta beslut om hon ska användas i vår avel eller inte.

2017-05-21 I dag slog OP's Boom Bam Baby LILLY till och blev bästa tik och tog sitt tredje cert och blev därmed svensk utställningschampion på SNKK Piteå. Odd Polly's första champion! Såå roligt! Grattis till matte Emma Pohjanen och tack för att du och Lilly är så fantastiska!

Woop woop!

2017-03-13 Planen var att våren/sommaren 2017 ta en kull på fina Stella, Odd Polly's Boom-Shak-A Lak (båda bilderna).

Utsedd pappa till kullen var en ståtlig fransk bulldoggherre i Finland med den bästa rygg jag någonsin sett på en fralla.

Tyvärr blir det ingenting av med denna kombination då Stella kommer att flytta och att ta en kull på en tik som bor över 100 mil bort känns inte rättvist varken mot tiken eller mot hennes ägare.

Så någon kull blir det inte i år och inte nästa år heller. Men vi hoppas att Hjördis ska växa upp till en sund, stark och vacker tik som vi såsmåningom kan använda i vår avel.

En riktigt god jul önskar vi alla fina valpköpare och alla andra vänner!

2016-11-19  Nu börjar hon vara riktigt tjock lillgrisen. 11 dagar kvar till BF.

2016-12-01 I dag fick Daisy två fina flickor, båda gula. <3  Mor och döttrar mår bara fint.


2016-09-17 Spännande planer på Odd Polly's kennel.

Se mer under Valpar/Planerade kullar.

2016-09-27 I dag har tre av valparna i B-kullen gjort BPH (Beteende- och personlighetsbeskrivning Hund) på Grans naturbruksskola. Det var både spännande och intressant och jättekul att träffa både vovvarna och deras ägare.

Resultatet av BPH:et finns på skk.se/Avelsdata.

OP's Boom Bam Baby LILLY

OP's Boom-Shak-A-Lak STELLA

OP's Tick Tick Boom NELLY2016-06-18 Lilly blir bästa tik och tar sitt andra cert på Vännäs nationella utställning - och blir dessutom BIR!

Daisy Excellent.

Domare Jakub Kruczek, Slovenien.

2015-12-24 God jul och gott nytt år till alla valpköpare och frallavänner! (Se bilderna en och en på bloggen!)

2015-11-25 Vi hade ju hoppats på en valpkull våren/sommaren 2016 och det är många som hört av sig och visat intresse. Tyvärr blir det ingen vår/sommarkull hos Odd Polly's då Daisy börjat löpa nu. Det skulle ha inneburit en valpkull redan i februari och det går inte då jag väntar på en operation av min trasiga armbåge kring februari nästa år. Nyopererad armbåge och nyfödd valpkull känns inte som någon bra kombination ...

Trist, men sån't är livet. Det går nya tåg. Och den tilltänkta hanen finns kvar ... ;)

2015-09-22 Odd Polly's Boom Bam Baby Lilly fick i dag sitt tredje godkända rallylydnadsresultat och kan numera titulera sig RLD N. Grattis till duktiga matte Emma och fina Lilly!

2015-09-08 Emma och Lilly gjorde det igen! Godkänt resultat på rallylydnadstävling, 91 poäng och 6:a av 28 ekipage!

2015-09-07 Den 25 augusti tog Lilly och matte Emma sina första rallylydnadspoäng när de blev 4:a av 22 ekipage (86 poäng) på deras allra första rallylydnadstävling.

På tisdag 8 september är det dags för nästa tävling.

De är sååå duktiga!

2015-09-01 Härlig fotosession i dag i  grustaget med Emma och Lilly.

Mer bilder på bloggen!

2015-07-04 Lilly BTKL 1, CERT, BIR, BIS-Junior och BIS-4 på SDHK Luleå! Mamma Daisy BTKL 2, R-CERT. En helt fantastisk dag! (Även om Daisy var förargligt nära att ta sitt sista cert och kamma hem championatet ... :) Tack Emma för superhandling som vanligt.

Och Lillys syster Sally blev samma dag BTKL 2 med R-CERT på utställningen i Alfta! Grattis Therese!

På söndagen SNKK Piteå Lilly EXC 1 (en av bara två tikar som fick EXC!!), Daisy VG.

2015-06-13 Santos (OP's Crash Boom Bang) CERT och BIR på Vännäs nationella utställning! Stella (OP's Boom-Shak-A-Lak) BTKL 2 med reserv-cert. Vi är så nöjda över dagens resultat och jätteroligt för Santos ägare som var på sin (och Santos) första utställning och fick en sådan brak-debut!

Santos kritik: "9 months. Very masculine junior. Well developed. Masculine head. Ears well set. Strong neck. A bit long in body. Well developed chest. Excellent angulations and movement".

Daisy EXC 2 CK, Lilly EXC 4 i juniorklassen.

Mer bilder på bloggen!

2014-05-23 Älskade Polly fyller 4 år, tänk vad tiden går!

2013-02-28 Nu är loggan klar, designad av Juan Riomonte, duktig kille. Jag är supernöjd. Det känns extra kul att förlagan är ett riktigt foto av Polly - sötflickan.

2015-04-18-19 Lilly har varit på två inofficiella utställningar i helgen. I lördags på Piteå Hundungdoms utställning i Bergsviken fick hon HP och blev BIR-valp och i dag söndag följde jag med henne och Emma till Boden på BLKKs utställning. Där fick hon också HP och blev BIR och domaren Jari Laakso från Finland tyckte mycket om henne. Han gav henne följande kritik:

"7 mån. Utmärkt helhet. Bra kroppslängd. Vacker överlnje, kunde ha mer svans. Välvinklad fram, tillräckligt bak. Utmärkt front stående och gående. Vackert feminint huvud med lovande nosparti. Bra ögon, öron, bett. Rör sig bra fram och bak"

Sedan sa han till Emma att hon skulle vara glad att hon fått tag i en så fin fransk bulldogg och att hon skulle hälsa uppfödaren det. När Emma sa att "hon sitter där" och pekade på mig kom han fram och gratulerade mig till en så fin fralla och tyckte jag skulle vara stolt. Det enda han kunde önska var en något längre svans.

Blev nästan tårögd ... hahaha. Kul när det är någon man vet har koll på rasen. :)

Emma och Lilly var som vanligt superduktiga - vilket par de är! :)

I BIS:et blev de bortplockade sist innan 1-4-placeringarna - så man kan väl säga att de blev BIS-5:a!

2013-01-03 Polly är konstaterat dräktig. Valpar väntas vecka 5. Se mer under Valpar/Planerade kullar.

2013-05-21 Bildgalleriet uppdaterat med nytt album - "Utställning Daisy".

2015-01-29 Grattis till A-kullen, Oscar, Signe, Bosse och Ralph på 2 -årsdagen!

2013-01-29 I dag fick Polly fyra fina valpar. En föddes naturligt hemma men nummer två kom baklänges och satt fast så det blev snitt och tvåan klarade sig inte. Men övriga är friska och pigga.


2014-05-17 Daisy EXC på SDHK Luleå, kul att träffa kullsyskon och uppfödare. Mer bilder på bloggen!

2015-05-16/17 Vilken helg!  OP's Boom Boom Pow, Sally, BIS-valp på SDHK i Luleå igår. OP's Boom Bam Baby, Lilly, tikvalp 3 med HP.

I dag på SNKK i Sjulnäs blev Lilly BIR-valp, Sally tikvalp 2 med HP och OP's Tick Tick Boom, Nelly, tikvalp 4 med HP.

I BIS-finalen blev slutligen Lilly BIS-3:a!!!! Vi är så otroligt glada och stolta!

Mer bilder i Bildgalleriet/Utställning valpar och Utställning Lilly.

I lördags hade vi dessutom kennelträff och det var jätteroligt att så många kunde komma. Bilder i Valpgalleriet.

Tack alla som varit med och gjort denna helgen så fantastisk!


2014-10-23 I dag har Daisys uppfödare varit och hälsat på och passade på att ta jättefina bilder på valparna. Tack bästa Pernilla!

På bilderna Boom Bam Baby och Boom Shak-A-Lak. Alla godingar finns på bloggen och i valpgalleriet.

2013-05-18 och 19 I går på SKK Nationella i Sjulnäs fick en loj Daisy ett EXC sedan var det stopp. Det var varmt, jobbigt och en aningen konstig domare som i princip delade ut EXC till alla och CK till alla fyra främsta i varje klass. Hmmm. Tror han hade minst 10 hannar i ringen när det ar dags för Bästa hane ... märkligt. Nåja.

På söndagen var det SDHK i Luleå med en domare som var väldigt intressant att lyssna till och som verkade veta vad hon pratade om och hade många lärorika åsikter/synpunkter. Love it.

För gulle-Daisy slutade dagen med EXC 2 CK och Bästa tik-3. Riktigt roligt. Men oavsett Daisys placering hade jag tyckt om domarens sätt att göra sina bedömningar. Kändes väldigt seriös och kunnig. Roligast av allt var att hon efteråt berättade att söderut säger domarna till varandra "Å, nej, ska du döma fransk bulldogg? Stackars dig" därför att det är så oerhört många bedrövliga hundar på utställningarna där. Men här "i Norrland" som hon uttryckte det, var hon glad över att få se så många fina frallor på en utställning. Jättekul!!

2013-08-24 Vilken dag på SDHK Luleå. Odd Polly's Absolut Abbelini "Bosse" BIR-valp

och sedan BIS-valp! Och brorsan Odd Polly's Absolut Candy Punch "Ralph" Bästa hanvalp 2 med HP.

Båda fick jättefin kritik vilket ju är fantastiskt roligt. Duktiga handlers var Märta och Joanna.

Daisy EXC och trea i Unghundsklassen med CK.

Mer bilder på bloggen och i bildgalleriet.

2015-04-11 Internationell utställning i Vasa, Finland. Lilly HP och BIR-valp med superkritik av domare Jos De Cuypern, Belgien.

Daisy VG (behöver slimma till damen till nästa utställning) ;)

I Sundsvall har Sally (OP's Boom Boom Pow) varit på Västernorrlands kennelklubbs valpshow och blev BIS-valp och sedan BIS-2:a!!  Grattis till matte Therese!

2013-03-11 Daisy patella och hjärta ua idag!

2014-02-13 Patella och hjärta ua för Odd Polly's Absolut Amore, SIGNE. Toppen!

2014-07-05/06 I helgen har det varit utställning i Luleå (SDHK) och i Sjulnäs, Piteå (SNKK). Lite extra spännande är det ju numera då Daisy går för championatet. I lördags på SDHK var det nära, Daisy blev andra bästa tik ... tiken som vann var redan champion men finsk sådan så hon knep förstås certet och Daisy fick reserv-cert. Äsch då, så nära, så nära ... ;)

I dag på SNKK fick Daisy EXC och vann öppenklassen men blev utan ck. Daisy var som en dröm i ringen båda dagarna - mattes duktiga lilla hjärta. Vi kommer igen en annan gång!

Odd Polly's Absolut Abbelini, Bosse, fick EXC och blev tvåa i sin klass (ettan blev sedan BIM) på SDHK. På SNKK blev det VG för en lite ofokuserad liten kille.

2014-11-03 Nu har tre av valparna flyttat till sina nya ägare och Lilly till sin fodervärd. Vi önskar alla fina valpköpare stort lycka till med sina nya familjemedlemmar!


Fosca flyttar hem till Amparo och Anders i Luleå.

Nelly flyttar till Susanne i Bergsviken (här med dottern Sanna som har frallakompisen Zokkra)

Stella flyttar hem till Fanny och Amanda i Luleå.

2012-10-05 Vilken dag på SDHK:s utställning i Timrå lördag 3 oktober 2012 - Daisys första officiella utställning, med 39 anmälda frallor.

Hon blev Bästa junior, Bästa tik, fick sitt första cert och blev BIR. Dessutom toppade hon det med en BIS-2 Junior-placering! Kan man vara annat än nöjd?

På söndagen var det SKK på Gärdehov, då blev det EXC och en fjärdeplats i juniorklassen (av 17 juniorer) och både matte och Daisy var helt slut.

Kul för Daisys uppfödare med både BIR och BIM från samma kull på SDHK och flera andra fina resultat under helgen!


2014-11-14 Idag har även Santos lämnat boet, syster Sally åkte förra veckan, så nu är det tomt här hemma. Men jag är jätteglad över att alla valpar kommit till så bra och trygga hem.

Sally bor numera hos Therese i Kvissleby.

Santos har flyttat hem till Peter och Chris i Umeå.

2013-05-23 Grattis till Polly - 3 år i dag!

2015-01-31 Kul på utställning i Boden med fyra av valparna från B-kullen.  OP's Boom-Shak-A-Lak "Stella" BIS 2:a!!

Kolla in fler bilder i Bildgalleriet under Utställning valpar.

2014-09-28 I dag är valparna tre veckor och en dag och har fått smaka fast föda för första gången. Det var ett väldigt ståhej, de små liven darrade av spänning men försåg sig av det smaskiga, om än vissa med lite skepsis ... ;)  Se film på bloggen!

2014-08-23 Härlig dag på NNKK:s utställning i Överkalix.

Odd Polly's Absolut Abbelini EXC 1, CK, BHKL 1, CERT och BIM!!

Odd Polly's Absolut Amore gjorde debut i utställningsringen och fick EXC och vann sin klass - duktig tjej!


Grattis och tack för en superdag Joanna och Frida,

det gör vi om!


Mer bilder på bloggen.

2013-08-15 I dag gjorde Daisy BPH (Beteende- och personlighetsbeskrivning Hund) på Grans i Öjebyn. Det var väldigt roligt att se hur hon betedde sig i de olika situationerna.

Slutomdömet blev "positiv och trygg" vilket är precis hur jag själv ser på henne (även om hon blev tokarg på den konstiga figuren  i långrock och slokhatt som sakta närmade sig i ett av momenten ... ;)

Hela resultatet finns att se på SKK, Hunddata, och spindeldiagrammet på Avelsdata.

2015-01-17 I dag debuterade Lilly i utställningsringen, både hon och fodervärden Emma skötte sig fantastiskt.

HP och BIR-valp med härlig kritik.

"4 månader kompakt utmärkt huvud välansatta öron mörka vackra ögon utmärkt över- och underlinje utmärkt benstomme parallella välvinklade ben vacker färg och päls men tigreringen önskas lite skarpare öppen och tillgänglig välvisad. Vissa föds till handler och utställningshund."

Domare Kitty Holm

2014-02-03 Patella och hjärta ua för Odd Polly's Absolut Abbelini, BOSSE. Härligt!

2013-06-22 Odd Polly's Absolut Mello Bubble, "Oscar", HP och BIM-valp i dag på valpshowen Bodöutställningen. Grattis till matte AnneSofie och fina Oscar! Bra jobbat!

2014-04-12/13 I helgen har vi varit i Sundsvall på utställning, SKK lördag och SDHK på söndagen.

Det var Bosses första officiella utställning och han skötte sig finfint och fick fin kritik.

På lördagen JUNKL EXC JUNKK 2 (junioren som vann klassen blev sedan BIR).

För Daisy blev resultatet ÖKL EXC och ÖKK 3 med CK.

På söndagen fick Bosse också EXC och blev tvåa i sin klass medan Daisy fick nöja sig med

ett EXC utan placering i klassen.


2014-08-01 I dag har vi gjort ultraljud på Daisy och hon är konstaterat dräktig. Dock kunde veterinären bara se en valp men vi hoppas på åtminstone en till liten kompis. Planerad valpning v.36. Mer info om kombinationen under Planerade valpar.

2014-08-14 Röntgen är bokad till nästa vecka. För visst måste det vara fler än en i den redan så stora magen? Eller ...?

2015-01-24 Lilly BIS-4:a i dag på Norrlabbens inofficiella utställning i Boden. Vilken  liten stjärna hon är! Dagens kritik:

"Tilltalande valp, mycket bra huvud och uttryck. Kompakt välutvecklad kropp, utmärkt benstomme, bra vinklar, typiska bra rörelser, bra päls, härlig attityd. Mycket lovande."

Domare: Gunnar Norlin

(Se film på bloggen!)


2013-06-08 Odd Polly's Absolut Abbelini, "Bosse", BIR-valp och BIS-3 Junior (4-12 månader) på Lycksele brukshundsklubbs utställning. Endast 4 månader och 1 vecka gammal. Grattis säger vi till matte Joanna och duktige Bosse!

2014-03-21 I dag har Polly gjort BPH - Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund.

Resultatet finns att läsa på SKK Hunddata och spindeldiagrammet finns på SKK Avelsdata.

Mattes fina lilla hjärta, vi hade en rolig dag!

2014-01-29 A-kullen fyller 1 år i dag! Stort grattis till alla fina vovvar och ägare. Fr v Oscar, Bosse, Ralph och Signe.

2014-05-06 I dag har Daisy varit till veterinären och skällt ut alla stora stökiga hundar. Vi passade också på att göra en ögonundersökning. Vissa hundraser har utbredda problem med ögonsjukdomar och även hos fransk bulldogg finns individer med ärftliga ögonsjukdomar. Det finns inte något krav eller någon rekommendation från rasklubben för fransk bulldogg att göra ögonundersökning innan eventuell parning men det känns tryggt att ha gjort det och fått konstaterat att allt ser bra ut. Utifall att ... ;)

2013-04-07 Nu har alla valpar lämnat boet och vi önskar dem och deras nya ägare lycka till!

2013-07-21 Daisy EXC 2 CK och BTKL 4 på Tornio Internationella utställning. På bilden Daisy på väg hem tillsammans med fina brorsan Bobbo.

2014-07-10 Spännande nyheter på Odd Polly's kennel! Daisy är parad och om allt går vägen hoppas vi på småbullar i början av september.

Mer info under fliken Valpar/Planerade kullar.

(På bilden Daisy som valp, 8 veckor gammal<3)

2014-06-14 Vilken dag för Daisy i Vännäs! Bästa tik med cert och sedan BIM. Nu får vi jaga det tredje certet för att erhålla championtiteln!

Sötaste Bosse-Bus fick VG och vann juniorklassen. Ett enda Excellent delades ut i han- respektive tikklassen och många VG, G och till och med Sufficent var det. Inte så generös domare men för Daisy spelar det ju ingen roll då hon var den som fick högsta betyg. Men lite surt tycker jag för övriga. Nya tag nästa utställning.

2013-08-17 Daisys första VG kom i dag på Överkalix nationella utställning under rasspecialisten Revaz Khomasuridze, Ryssland. Nya tag nästa helg på SDHK i Luleå.

2014-10-19  I går blev Boom-kullen 6 veckor, otroligt vad tiden går fort. Fler och större  bilder finns på bloggen!

2013-10-29 Hipp hipp hurraaaa! För A-kullen som fyller juniorer i dag!

Grattis till Oscar, Bosse, Signe och Ralph, är så glad att ni kommit till så fina hem. Puss på er!

2013-12-19 Grattis till Daisy på 2-årsdagen! Självklart blev det tårta till alla fybeningar - men mest till Daisy förstås.

2014-09-06  I dag föddes Daisys och Rubens valpar. Det blev sex stycken tigrerade små underverk, 1 hane och 5 tikar. Alla mår bra. Mer bilder kommer på  bloggen så fort jag kan slita mig från valplådan.

2014-08-29 Röntgat i dag och veterinären började räkna 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ... 6 ...

"Sex stycken valpar, det kan vara sju". 

Oj, oj, oj, så det kan bli. Då hoppas vi att alla klarar valpningen också.

Det är nära nu och Daisy pustar och stånkar. Mattes lilla hjärta.

2013-07-29 GRATTIS till Odd Polly's A-kull 6 månader i dag!

2013-07-06 Daisy EXC 3 i dag på Internationella i Sjulnäs.

2013-03-26 Nya bilder på valparna, 8 veckor, i Valpgalleriet.

2013-03-12 Nya bilder på valparna, 6 veckor, i Valpgalleriet.

2013-02-28 Nu har valparna fått sina namn!

2012-12-02 Nu är Polly parad och vi hoppas på valpar i början av februari.

2014-10-11 Valparna har fått sina namn!

Se individuella bilder på bloggen.