Nyheter

2015-05-16/17 Vilken helg!  OP's Boom Boom Pow, Sally, BIS-valp på SDHK i Luleå igår. OP's Boom Bam Baby, Lilly, tikvalp 3 med HP.

I dag på SNKK i Sjulnäs blev Lilly BIR-valp, Sally tikvalp 2 med HP och OP's Tick Tick Boom, Nelly, tikvalp 4 med HP.

I BIS-finalen blev slutligen Lilly BIS-3:a!!!! Vi är så otroligt glada och stolta!

Mer bilder i Bildgalleriet/Utställning valpar och Utställning Lilly.

I lördags hade vi dessutom kennelträff och det var jätteroligt att så många kunde komma. Bilder i Valpgalleriet.

Tack alla som varit med och gjort denna helgen så fantastisk!


2015-06-13 Santos (OP's Crash Boom Bang) CERT och BIR på Vännäs nationella utställning! Stella (OP's Boom-Shak-A-Lak) BTKL 2 med reserv-cert. Vi är så nöjda över dagens resultat och jätteroligt för Santos ägare som var på sin (och Santos) första utställning och fick en sådan brak-debut!

Santos kritik: "9 months. Very masculine junior. Well developed. Masculine head. Ears well set. Strong neck. A bit long in body. Well developed chest. Excellent angulations and movement".

Daisy EXC 2 CK, Lilly EXC 4 i juniorklassen.

Mer bilder på bloggen!

2013-01-29 I dag fick Polly fyra fina valpar. En föddes naturligt hemma men nummer två kom baklänges och satt fast så det blev snitt och tvåan klarade sig inte. Men övriga är friska och pigga.


2013-02-28 Nu är loggan klar, designad av Juan Riomonte, duktig kille. Jag är supernöjd. Det känns extra kul att förlagan är ett riktigt foto av Polly - sötflickan.

2013-02-28 Nu har valparna fått sina namn!

2013-03-11 Daisy patella och hjärta ua idag!

2013-03-12 Nya bilder på valparna, 6 veckor, i Valpgalleriet.

2013-03-26 Nya bilder på valparna, 8 veckor, i Valpgalleriet.

2013-04-07 Nu har alla valpar lämnat boet och vi önskar dem och deras nya ägare lycka till!

2013-05-18 och 19 I går på SKK Nationella i Sjulnäs fick en loj Daisy ett EXC sedan var det stopp. Det var varmt, jobbigt och en aningen konstig domare som i princip delade ut EXC till alla och CK till alla fyra främsta i varje klass. Hmmm. Tror han hade minst 10 hannar i ringen när det ar dags för Bästa hane ... märkligt. Nåja.

På söndagen var det SDHK i Luleå med en domare som var väldigt intressant att lyssna till och som verkade veta vad hon pratade om och hade många lärorika åsikter/synpunkter. Love it.

För gulle-Daisy slutade dagen med EXC 2 CK och Bästa tik-3. Riktigt roligt. Men oavsett Daisys placering hade jag tyckt om domarens sätt att göra sina bedömningar. Kändes väldigt seriös och kunnig. Roligast av allt var att hon efteråt berättade att söderut säger domarna till varandra "Å, nej, ska du döma fransk bulldogg? Stackars dig" därför att det är så oerhört många bedrövliga hundar på utställningarna där. Men här "i Norrland" som hon uttryckte det, var hon glad över att få se så många fina frallor på en utställning. Jättekul!!

2013-05-21 Bildgalleriet uppdaterat med nytt album - "Utställning Daisy".

2013-05-23 Grattis till Polly - 3 år i dag!

2013-06-08 Odd Polly's Absolut Abbelini, "Bosse", BIR-valp och BIS-3 Junior (4-12 månader) på Lycksele brukshundsklubbs utställning. Endast 4 månader och 1 vecka gammal. Grattis säger vi till matte Joanna och duktige Bosse!

2013-06-22 Odd Polly's Absolut Mello Bubble, "Oscar", HP och BIM-valp i dag på valpshowen Bodöutställningen. Grattis till matte AnneSofie och fina Oscar! Bra jobbat!

2013-07-06 Daisy EXC 3 i dag på Internationella i Sjulnäs.

2013-07-21 Daisy EXC 2 CK och BTKL 4 på Tornio Internationella utställning. På bilden Daisy på väg hem tillsammans med fina brorsan Bobbo.

2013-07-29 GRATTIS till Odd Polly's A-kull 6 månader i dag!

2013-08-17 Daisys första VG kom i dag på Överkalix nationella utställning under rasspecialisten Revaz Khomasuridze, Ryssland. Nya tag nästa helg på SDHK i Luleå.

2013-08-24 Vilken dag på SDHK Luleå. Odd Polly's Absolut Abbelini "Bosse" BIR-valp

och sedan BIS-valp! Och brorsan Odd Polly's Absolut Candy Punch "Ralph" Bästa hanvalp 2 med HP.

Båda fick jättefin kritik vilket ju är fantastiskt roligt. Duktiga handlers var Märta och Joanna.

Daisy EXC och trea i Unghundsklassen med CK.

Mer bilder på bloggen och i bildgalleriet.

2013-08-15 I dag gjorde Daisy BPH (Beteende- och personlighetsbeskrivning Hund) på Grans i Öjebyn. Det var väldigt roligt att se hur hon betedde sig i de olika situationerna.

Slutomdömet blev "positiv och trygg" vilket är precis hur jag själv ser på henne (även om hon blev tokarg på den konstiga figuren  i långrock och slokhatt som sakta närmade sig i ett av momenten ... ;)

Hela resultatet finns att se på SKK, Hunddata, och spindeldiagrammet på Avelsdata.

2013-10-29 Hipp hipp hurraaaa! För A-kullen som fyller juniorer i dag!

Grattis till Oscar, Bosse, Signe och Ralph, är så glad att ni kommit till så fina hem. Puss på er!

2013-12-19 Grattis till Daisy på 2-årsdagen! Självklart blev det tårta till alla fybeningar - men mest till Daisy förstås.

2014-01-29 A-kullen fyller 1 år i dag! Stort grattis till alla fina vovvar och ägare. Fr v Oscar, Bosse, Ralph och Signe.

2014-02-03 Patella och hjärta ua för Odd Polly's Absolut Abbelini, BOSSE. Härligt!

2014-02-13 Patella och hjärta ua för Odd Polly's Absolut Amore, SIGNE. Toppen!

2014-05-06 I dag har Daisy varit till veterinären och skällt ut alla stora stökiga hundar. Vi passade också på att göra en ögonundersökning. Vissa hundraser har utbredda problem med ögonsjukdomar och även hos fransk bulldogg finns individer med ärftliga ögonsjukdomar. Det finns inte något krav eller någon rekommendation från rasklubben för fransk bulldogg att göra ögonundersökning innan eventuell parning men det känns tryggt att ha gjort det och fått konstaterat att allt ser bra ut. Utifall att ... ;)

2014-05-17 Daisy EXC på SDHK Luleå, kul att träffa kullsyskon och uppfödare. Mer bilder på bloggen!

2014-05-23 Älskade Polly fyller 4 år, tänk vad tiden går!

2014-06-14 Vilken dag för Daisy i Vännäs! Bästa tik med cert och sedan BIM. Nu får vi jaga det tredje certet för att erhålla championtiteln!

Sötaste Bosse-Bus fick VG och vann juniorklassen. Ett enda Excellent delades ut i han- respektive tikklassen och många VG, G och till och med Sufficent var det. Inte så generös domare men för Daisy spelar det ju ingen roll då hon var den som fick högsta betyg. Men lite surt tycker jag för övriga. Nya tag nästa utställning.

2014-07-05/06 I helgen har det varit utställning i Luleå (SDHK) och i Sjulnäs, Piteå (SNKK). Lite extra spännande är det ju numera då Daisy går för championatet. I lördags på SDHK var det nära, Daisy blev andra bästa tik ... tiken som vann var redan champion men finsk sådan så hon knep förstås certet och Daisy fick reserv-cert. Äsch då, så nära, så nära ... ;)

I dag på SNKK fick Daisy EXC och vann öppenklassen men blev utan ck. Daisy var som en dröm i ringen båda dagarna - mattes duktiga lilla hjärta. Vi kommer igen en annan gång!

Odd Polly's Absolut Abbelini, Bosse, fick EXC och blev tvåa i sin klass (ettan blev sedan BIM) på SDHK. På SNKK blev det VG för en lite ofokuserad liten kille.

2014-07-10 Spännande nyheter på Odd Polly's kennel! Daisy är parad och om allt går vägen hoppas vi på småbullar i början av september.

Mer info under fliken Valpar/Planerade kullar.

(På bilden Daisy som valp, 8 veckor gammal<3)

2014-08-01 I dag har vi gjort ultraljud på Daisy och hon är konstaterat dräktig. Dock kunde veterinären bara se en valp men vi hoppas på åtminstone en till liten kompis. Planerad valpning v.36. Mer info om kombinationen under Planerade valpar.

2014-08-14 Röntgen är bokad till nästa vecka. För visst måste det vara fler än en i den redan så stora magen? Eller ...?

2014-08-23 Härlig dag på NNKK:s utställning i Överkalix.

Odd Polly's Absolut Abbelini EXC 1, CK, BHKL 1, CERT och BIM!!

Odd Polly's Absolut Amore gjorde debut i utställningsringen och fick EXC och vann sin klass - duktig tjej!


Grattis och tack för en superdag Joanna och Frida,

det gör vi om!


Mer bilder på bloggen.

2014-08-29 Röntgat i dag och veterinären började räkna 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ... 6 ...

"Sex stycken valpar, det kan vara sju". 

Oj, oj, oj, så det kan bli. Då hoppas vi att alla klarar valpningen också.

Det är nära nu och Daisy pustar och stånkar. Mattes lilla hjärta.

2014-09-06  I dag föddes Daisys och Rubens valpar. Det blev sex stycken tigrerade små underverk, 1 hane och 5 tikar. Alla mår bra. Mer bilder kommer på  bloggen så fort jag kan slita mig från valplådan.

2014-09-28 I dag är valparna tre veckor och en dag och har fått smaka fast föda för första gången. Det var ett väldigt ståhej, de små liven darrade av spänning men försåg sig av det smaskiga, om än vissa med lite skepsis ... ;)  Se film på bloggen!

2014-10-11 Valparna har fått sina namn!

Se individuella bilder på bloggen.

2014-10-19  I går blev Boom-kullen 6 veckor, otroligt vad tiden går fort. Fler och större  bilder finns på bloggen!

2014-10-23 I dag har Daisys uppfödare varit och hälsat på och passade på att ta jättefina bilder på valparna. Tack bästa Pernilla!

På bilderna Boom Bam Baby och Boom Shak-A-Lak. Alla godingar finns på bloggen och i valpgalleriet.

2014-11-03 Nu har tre av valparna flyttat till sina nya ägare och Lilly till sin fodervärd. Vi önskar alla fina valpköpare stort lycka till med sina nya familjemedlemmar!


Fosca flyttar hem till Amparo och Anders i Luleå.

Nelly flyttar till Susanne i Bergsviken (här med dottern Sanna som har frallakompisen Zokkra)

Stella flyttar hem till Fanny och Amanda i Luleå.

2014-11-14 Idag har även Santos lämnat boet, syster Sally åkte förra veckan, så nu är det tomt här hemma. Men jag är jätteglad över att alla valpar kommit till så bra och trygga hem.

Sally bor numera hos Therese i Kvissleby.

Santos har flyttat hem till Peter och Chris i Umeå.

2015-01-17 I dag debuterade Lilly i utställningsringen, både hon och fodervärden Emma skötte sig fantastiskt.

HP och BIR-valp med härlig kritik.

"4 månader kompakt utmärkt huvud välansatta öron mörka vackra ögon utmärkt över- och underlinje utmärkt benstomme parallella välvinklade ben vacker färg och päls men tigreringen önskas lite skarpare öppen och tillgänglig välvisad. Vissa föds till handler och utställningshund."

Domare Kitty Holm

2015-01-31 Kul på utställning i Boden med fyra av valparna från B-kullen.  OP's Boom-Shak-A-Lak "Stella" BIS 2:a!!

Kolla in fler bilder i Bildgalleriet under Utställning valpar.

2013-01-03 Polly är konstaterat dräktig. Valpar väntas vecka 5. Se mer under Valpar/Planerade kullar.

2015-01-29 Grattis till A-kullen, Oscar, Signe, Bosse och Ralph på 2 -årsdagen!

2014-04-12/13 I helgen har vi varit i Sundsvall på utställning, SKK lördag och SDHK på söndagen.

Det var Bosses första officiella utställning och han skötte sig finfint och fick fin kritik.

På lördagen JUNKL EXC JUNKK 2 (junioren som vann klassen blev sedan BIR).

För Daisy blev resultatet ÖKL EXC och ÖKK 3 med CK.

På söndagen fick Bosse också EXC och blev tvåa i sin klass medan Daisy fick nöja sig med

ett EXC utan placering i klassen.


2014-03-21 I dag har Polly gjort BPH - Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund.

Resultatet finns att läsa på SKK Hunddata och spindeldiagrammet finns på SKK Avelsdata.

Mattes fina lilla hjärta, vi hade en rolig dag!

2012-12-02 Nu är Polly parad och vi hoppas på valpar i början av februari.

2012-10-05 Vilken dag på SDHK:s utställning i Timrå lördag 3 oktober 2012 - Daisys första officiella utställning, med 39 anmälda frallor.

Hon blev Bästa junior, Bästa tik, fick sitt första cert och blev BIR. Dessutom toppade hon det med en BIS-2 Junior-placering! Kan man vara annat än nöjd?

På söndagen var det SKK på Gärdehov, då blev det EXC och en fjärdeplats i juniorklassen (av 17 juniorer) och både matte och Daisy var helt slut.

Kul för Daisys uppfödare med både BIR och BIM från samma kull på SDHK och flera andra fina resultat under helgen!


2015-01-24 Lilly BIS-4:a i dag på Norrlabbens inofficiella utställning i Boden. Vilken  liten stjärna hon är! Dagens kritik:

"Tilltalande valp, mycket bra huvud och uttryck. Kompakt välutvecklad kropp, utmärkt benstomme, bra vinklar, typiska bra rörelser, bra päls, härlig attityd. Mycket lovande."

Domare: Gunnar Norlin

(Se film på bloggen!)


2015-04-18-19 Lilly har varit på två inofficiella utställningar i helgen. I lördags på Piteå Hundungdoms utställning i Bergsviken fick hon HP och blev BIR-valp och i dag söndag följde jag med henne och Emma till Boden på BLKKs utställning. Där fick hon också HP och blev BIR och domaren Jari Laakso från Finland tyckte mycket om henne. Han gav henne följande kritik:

"7 mån. Utmärkt helhet. Bra kroppslängd. Vacker överlnje, kunde ha mer svans. Välvinklad fram, tillräckligt bak. Utmärkt front stående och gående. Vackert feminint huvud med lovande nosparti. Bra ögon, öron, bett. Rör sig bra fram och bak"

Sedan sa han till Emma att hon skulle vara glad att hon fått tag i en så fin fransk bulldogg och att hon skulle hälsa uppfödaren det. När Emma sa att "hon sitter där" och pekade på mig kom han fram och gratulerade mig till en så fin fralla och tyckte jag skulle vara stolt. Det enda han kunde önska var en något längre svans.

Blev nästan tårögd ... hahaha. Kul när det är någon man vet har koll på rasen. :)

Emma och Lilly var som vanligt superduktiga - vilket par de är! :)

I BIS:et blev de bortplockade sist innan 1-4-placeringarna - så man kan väl säga att de blev BIS-5:a!

2015-04-11 Internationell utställning i Vasa, Finland. Lilly HP och BIR-valp med superkritik av domare Jos De Cuypern, Belgien.

Daisy VG (behöver slimma till damen till nästa utställning) ;)

I Sundsvall har Sally (OP's Boom Boom Pow) varit på Västernorrlands kennelklubbs valpshow och blev BIS-valp och sedan BIS-2:a!!  Grattis till matte Therese!

2015-07-04 Lilly BTKL 1, CERT, BIR, BIS-Junior och BIS-4 på SDHK Luleå! Mamma Daisy BTKL 2, R-CERT. En helt fantastisk dag! (Även om Daisy var förargligt nära att ta sitt sista cert och kamma hem championatet ... :) Tack Emma för superhandling som vanligt.

Och Lillys syster Sally blev samma dag BTKL 2 med R-CERT på utställningen i Alfta! Grattis Therese!

På söndagen SNKK Piteå Lilly EXC 1 (en av bara två tikar som fick EXC!!), Daisy VG.